CEIP Climent Serra i Servera

escutComissio

 

 

 

foto 1foto  2

A proposta del Claustre de l’escola, en col·laboració amb la Comissió de Memòria Històrica, el Ple de l’Ajuntament de Porreres del 27 de setembre de 2021 va aprovar el canvi de nom de l’Escola Nova de Porreres per passar a denominar-la CEIP Climent Serra i Servera.

En memòria dels membre del darrer Consistori de la II República (març-juliol de 1936), presidit per Batlle Climent Garau i Juan, juntament amb els regidors Jordi Llaneras Llull, Miquel Ximelis Bisquerra, Andreu Amengual Barceló, Sebastià Ferrà Xamena, Miquel Julià Nicolau i Rafel Sampol Cerdà, que impulsaren una sèrie d’obres innovadores amb la intenció de millorar el benestar dels seus conciutadans i l’educació dels més joves.

Per això, varen decidir iniciar les obres de la construcció d’un nou centre escolar que havia d’estar ubicat en els terrenys de l’actual Escola Nova. Les obres del nou centre escolar varen començar el mes de maig de 1936 i foren dirigides pel mestre picapedrer Climent Serra i Servera.

El començament de la Guerra Civil espanyola i la posterior repressió que patí tot el consistori i el mateix Climent Serra i Servera, va paralitzar les seves reformes i la construcció del col·legi durant més de 40 anys.

Que aquesta iniciativa serveixi per a contribuir a recuperar la memòria de totes aquestes persones, i les seves dones i fills, que patiren de forma silenciosa els efectes de la repressió. 

 

 

 


Source URL: https://porreres.cat/node/1624