Prop de 50 estudiants de primària amb dificultats rebran reforç extra escolar

17-Septiembre-2015

L’Ajuntament crea la denominada “aula d’estudi” finançada per l’Obra Social La Caixa

Porreres 17 de setembre de 2015 “Aprendre enganxa” és el títol del projecte que ha elaborat el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Porreres i del qual se’n beneficiaran prop de 50 nins i nines d’Educació Primària dels dos centres del municipi: El Col·legi Públic Escola Nova i el Verge de Monti-sion.

El projecte consisteix en la creació d’una aula d’estudi de reforç extra escolar que complementi les activitats que es desenvolupen a l’escola i les hores que hi dediquen els infants a casa. Des dels centres educatius i els Serveis Socials s’ha detectat “la necessitat de reforçar en els estudis a un sector de la població infantil que, per un motiu o un altre, no rep l’adequat reforç a casa”. “Ens trobam amb nins i nines que tenen dificultats per realitzar els seus deures i preparar els exàmens i que, per tant, necessiten una ajuda extra fora de l’horari escolar”, apunten.

En el projecte afegeixen que “la finalitat d’aquesta aula d’estudi i reforç escolar és la millora de l’hàbit i tècniques d’estudi amb la conseqüent prevenció del fracàs escolar que això suposaria. Així mateix, altres efectes positius que se’n podrien derivar d’aquesta iniciativa serien l’augment de l’autoestima dels participants, la millora de l’adaptació al centre escolar i la millora de les habilitats i relacions socials”.

Aquest projecte està finançat per l’Obra Social de La Caixa amb 6.800 euros que inclou el personal docent i el material. L’Ajuntament posa les instal·lacions perquè es puguin desenvolupar les classes.

Els centres educatius que tendran una aula cada un, seran els que derivaran els nins i nines que passin a formar part del projecte. Aquest començarà a l’octubre i finalitzarà al mes de juny.

La batlessa de Porreres, Francisca Mora; la directora de l’Oficina de La Caixa a Porreres, Margalida Sorell; la cap de Serveis Socials, Júlia Viedma; i les directores de l’Escola Nova, Catalina Capellà i Maria Antònia Lliteres del Verge de Monti-sion, presentaren el projecte.