Campanya "Es un merder"

12-Juny-2024

L'Ajuntament de Porreres va llançar aquest dilluns dia 10 una campanya de sensibilització ciutadana anomenada 'És un merder" amb l'objectiu de mantenir el poble net i evitar els excrements dels nostres cans al carrer.

La campanya es treballa amb la difusió d'un vídeo, que es va presentar a la Biblioteca Municipal el dia 10, i que es dividirà en píndoles per fer-ne difusió a les XXSS. Al vídeo s'exposa la problemàtica que representen els excrements a nivell de neteja i a nivell de salubritat. 
Ahir dia 11 es va inaugurar l'exposició "És un merder", que consisteix en fotografies fetes pels alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è del Climent Serra i Servera i del Col·legi Verge de Monti-Sion.
També s'ha editat cartelleria que es repartirà per tot el poble per tal de sensibilitzar als nostres veïnats i també informant de la normativa que regeix aquest tema.

La campanya té una primera part, d'un mes de durada, a la que s'informarà als propietaris dels animals de la nova normativa. Passat aquest mes, comença una segona etapa a partir de la qual ja s'hauran d'aplicar les sancions pertinents. Aquesta tasca de sensibilització i informació serà responsabilitat de la policia local.

Per altra banda, la campanya es treballa des d'un punt de vista més pràctic: regalar a tots els propietaris de cans un kit que consisteix en un porta bosses per recollir els excrements i una botella per a rebaixar l'orina. Aquests kits ja es poden aconseguir acudint a l'Ajuntament.

També s'està fent feina amb la targeta identificativa de les nostres mascotes i des de l'Ajuntament s'ha creat una targeta que hauran de dur, bé físicament bé mitjançant una fotografia, cada vegada que treguin a passejar a les seves mascotes.