L’Ajuntament aprova un pressupost de 4,2 milions d’euros amb una major aposta pel manteniment de les infraestructures municipals

24-Febrer-2022

L’Ajuntament de Porreres va aprovar ahir en sessió plenària extraordinària el pressupost municipal que ascendeixen a un total de 4.280.000 € amb els vots a favor de l’equip de govern (Pi i PSOE) i les abstencions de Més i PP.

La batlessa Xisca Mora, ha assenyalat que els comptes municipals aprovats “segueixen amb la tendència dels darrers anys d’endeutament zero, sense augmentar la pressió fiscal i incrementant les inversions i despeses de manteniment”.

Segons Mora, “aquest pressupost reforça la qualitat de l’entorn urbà i natural per tenir un poble més net i mediambientalment sostenible, milloren la seguretat ciutadana, promouen la cultura, l'educació, l'esport i la participació ciutadana, i impulsen la promoció econòmica i turística de la vila, amb l’objectiu principal de posar les persones en el centre”.

Pel que fa al capítol d’inversions, hi destaquen els 49.998,75 € destinats al camp experimental d’albercoquers, un projecte que consisteix en la col·lecció de varietats locals i foranes per estudiar-ne l’adaptació, 18.150 € per la compra d’un nou vehicle per al guarda rural, 37.350,39 € per a l’adaptació de les aules del Quarter Nou per fer-hi graus de formació, i 70.000 € en millores per a les vies públiques i xarxa de sanejament, entre altres inversions.

Així mateix, amb la incorporació de romanents de tresoreria positius, gràcies a la contenció del deute en els darrers anys, s’executaran inversions per un total d’1.169.575,58 €. Bona part d’aquesta quantia, concretament 582.592,87 €, es destinaran a la compra dels terrenys per a la segona fase de la ronda nova i l’ampliació de l’IES Porreres.

També es destinaran 237.661,75 € per a la separació de les aigües pluvials i residuals de la xarxa de clavegueram de la ronda d’Alcassor, i per a la modernització de l’enllumenat del cementiri i del Parc de n’Hereveta.

Quant a inversions en matèria esportiva, s’invertiran 107.170,10 € per a la dotació d’una nova pista de pàdel, i la renovació de la gespa del camp de futbol i el parquet del pavelló del poliesportiu Joan Llaneras.

Amb relació al polvorí militar, l’Ajuntament licitarà una concessió administrativa per posar un guarda que s'encarregui del manteniment, gestió i vigilància de l’espai. En aquest sentit, amb l’objectiu que aquesta persona s’estableixi al polvorí, s’invertiran 60.000 € per reformar i remodelar les dependències.

En conclusió, seguint la tendència dels darrers anys s’aproven uns pressupostos equilibrats en les diferents àrees de gestió de l’Ajuntament i que aposten per millorar els equipaments municipals existents, sense deixar de banda la innovació i la modernització.