L'AJUNTAMENT DE PORRERES DONARÀ AJUDES A EMPRESES PER I+D A TRAVÉS D'UN "XEC D'INNOVACIÓ"

27-Setembre-2022

El ple de l'Ajuntament de Porreres va aprovar per unanimitat les bases reguladores per a la concessió d'ajudes destinades a la posada en marxa d'activitats innovadores i emergents a través del "xec d'innovació".

És una iniciativa emmarcada en el Pla de Reactivació Econòmica municipal iniciat durant la pandèmia de la Covid-19 i que s'ha prorrogat a causa de la crisi de preus i energètica existent en l'actualitat.

En aquesta primera convocatòria l'Ajuntament de Porreres hi destina 14.000€.

Es podrà subvencionar la implantació de solució de gestió empresarial, de comerç electrònic i màrqueting digital. El desenvolupament i implementació d'aplicacions mòbils, la transferència de coneixement o l'assessorament en Gestió de la I+D+i.

Així mateix, també l'assessorament per a la preparació de propostes de projectes de I+D+I a convocatòries de caràcter nacional o internacional; implantació de sistemes de fabricació additiva (impressió 3D) o de sistemes per a l'explotació de dades (Big Data). També el desenvolupament i adopció de solucions de computació al nigul (cloud computing), de sistemes IoT (Internet of Things) o l'adopció de solucions orientades a la ciberseguretat o aplicacions de realitat virtual, augmentada, mixta o extensa.

La batlessa de Porreres, Francisca Mora, explica que aquesta línia d'ajudes "neix per donar una empenta i un reconeixement a aquelles empreses del municipi que fan una aposta per millorar el seu producte o negoci modernitzant-lo i apostant per la innovació, la investigació i la transformació tecnològica".