MARIA BARCELÓ I CRESPÍ SERÀ LA PRIMERA DONA FILLA IL·LUSTRE DE PORRERES

15-Juliol-2022

La doctora i catedràtica d'Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears (UIB), Maria Barceló i Crespí (Porreres, 1951), es convertirà en la primera dona filla il·lustre de la vila de Porreres, en un ple que tendrà lloc el vinent dijpus, dia 28 de juliol, a les 19.30h.

L'expedient per aquest nomenament ha estat instruït per Maria Antònia Nicolau i fou aprovat el passat dia 7 de juliol per la Comissió Especial creada per atorgar el màxim distintiu que preveu el Reglament d'Honors i Distincions del municipi.

En l'expedient, la instructora destaca precisament el fet que "a la galeria de fills il·lustre hi mancava la presència femenina" i, a partir d'aquest nomenament, "la sala de plens tendrà una dona filla il·lustre, nomenada amb vida, un fet molt poc habitual dissortadament i que cal ressaltar amb vehemència, atès que el reconeixement el podrà gaudir i celebrar, perquè els homenatges i ponderacions són més apreciats i valorats, en vida. També així es refarà un deute que marca sovint el desequilibri a favor dels homes a la majoria de pobles i ciutats".
 

La batlessa Xisca Mora destaca que Maria Barceló "mereix rebre aquest homenatge per l'estima que té cap al poble, mostrant sempre ser una bona porrerenca dedicada a l'estudi i difusió cultural, acadèmica i científica".

 

Posteriorment al nomenament oficial, es durà a terme un acte institucional de reconeixement a Maria Barceló i Crespí com a filla il·lustre de Porreres tendrà lloc el vinent dia 16 d'agost horabaixa en el marc de les festes de Sant Roc.