Porreres votarà la seva bandera municipal

27-Juliol-2021

 Per una banda, poden escollir la bandera heràldica, que presenta la conversió clàssica de l'escut d'armes a bandera. La proposta de disseny heràldic consisteix en un drap blanc sobre el qual s'hi llueix el fasser de palmes verdes sobre terra, flanquejat per dos passers negres.
Per altra banda, poden votar la bandera com a suport de l'escut. La proposta presenta que l'escut d'armes de Porreres es disposi sobre una senyera quadribarrada.
Tot seguit s’expliquen totes les claus del procés participatiu:


Qui pot votar?
Tota persona física empadronada a Porreres a partir dels 16 anys.

Quan puc votar?
Durant la setmana del 9 al 15 d’agost.

Com puc votar?
    • Presencialment a les oficines de la Sala de 8:30 a 14:00 h. És necessari que presenteu el DNI.
    • Telemàticament al web municipal. 
Només es comptabilitzarà un vot per persona. La mesa s’encarregarà del control de la votació i d’eliminar les possibles dualitats. 

Quines opcions puc escollir?
A la papereta podreu triar entre tres opcions; la bandera heràldica, la bandera com a suport de l’escut o l’opció “altres”. 
La bandera que tingui més vots serà la guanyadora.

Qui controlarà el procés?
L’Ajuntament crearà una mesa formada per personal de l’Ajuntament per fer el seguiment del procés i el recompte de vots.
“Fer bandera. Una aproximació a la construcció de símbols”

El pròxim divendres 30 de juliol a les 19:30 h a la Biblioteca Municipal, la catedràtica d'Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears, la Dra. Maria Barceló i Crespí, i  l’historiador Jordi Prunés i Moyà realitzaran un col·loqui per conèixer en més profunditat les dues propostes de bandera que es duran a votació.