PORRERES SE SUMA AL "BARNASANTS" QUE TORNA A LES ILLES AMB 40 CONCERTS

22-February-2022

El municipi de Porreres s'ha sumat enguany al projecte "Barnasants" que en aquesta 4a edició des de la seva expansió a les Illes Balears durà fins a 40 concerts a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Avui s'ha celebrat l'acte de presentació del projecte de cultura en xarxa de cançó d'autor "Barnasants", en un acte al qual hi ha assistit la batlessa de Porreres, Xisca Mora, i representants de la resta de municipis illencs que participen del certamen: Maria Ramon, batlessa d'Esporles; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manacor, Mateu Marcé i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de sa Pobla, Antoni Simó i el coordinador general de Cultura de Palma, Miquel Àngel Contreras.

El "Barnasants" de 2022 ha estat presentat pel i el director del Barnasants, Pere Camps, qui ha destacat que l'expansió del projecte cap a la resta de territoris de parla catalana "és el pas normal" d'un projecte "confederal" que "té el 95 per cent de cançons en català o occità".

La batlessa de Porreres ha destacat la importància d'aquesta iniciativa cultural de cançó d'autor en català: "És tot un honor sumar-mos enguany a aquest projecte en una aposta clara per la cultura en català". També ha destacat el fet que "té un 50 per cent de dones en el cartell". "Hem de continuar fent feina per donar a conèixer la nostra identitat com a illa i als que fan feina en el món de la música per donar a conèixer la nostra cultura", ha apuntat Xisca Mora.

El concert inaugural del "Barnasants" se celebrarà a l'Auditori de Porreres dia 18 de març  amb la presentació del nou disc de Maria Rossell, 300 crits,

Altres noms que hi participen són Pau Rida, Roger Mas, Xarim Aresté, Maria del Mar Bonet, Oliva Trencada, Maria Jaume, Cris Juanico o Miquel Serra, entre altres.